Shoesme

 • WAAROM ZIJN KINDERSCHOENEN ZO DUUR?

  Deze vraag krijgen we vaak. “Een kinderschoen is veel kleiner dan een schoen voor volwassenen, hoe kan die dan even duur zijn?” Om de prijs van onze schoenen te verklaren leggen we graag wat uit over ons productieproces en onze waarden.

  Shoesme is een oer-Hollands merk, opgericht in 1999. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg, waar alle ontwikkelingen zoals het tekenen van de schoenen, het bedenken van de concepten en ontwikkelen van de loopzolen plaatsvinden in eigen beheer. Hierdoor hebben we zelf de controle over de kwaliteit en gewenste hoeveelheid rubber van de zolen en kunnen we daarmee unieke schoenen leveren.

  Shoesme staat naast haar flexibele en gezonde kinderschoenen bekend om de trendy modellen die tot in detail zijn uitgewerkt. Zo bestaat de kleinste Shoesme babyschoen gemiddeld uit 26 onderdelen, waarbij ieder onderdeel soms is uitgevoerd in een ander materiaal en een andere kleur. En dat maal twee.

  De productie van onze schoenen vindt gedeeltelijk plaats in Portugal. Shoesme werkt binnen een coöperatie samen met Portugese (familie)schoenfabrieken. In deze fabrieken worden Shoesme schoenen volledig met de hand gemaakt. Een gemiddelde schoen ondergaat 180 handelingen, van de snijtafel waar het leer wordt gesneden tot aan de verpakkingstafel waar de schoenen nog eens grondig worden geborsteld, gereinigd en gecontroleerd voordat ze de doos in gaan.

  Voor de collecitie die Portugal wordt geproduceerd, gebruiken we alleen de beste kwaliteit leer dat in Europa gelooid is. Hiermee voldoet het aan de strenge Europese kwaliteitseisen en is het vrij van schadelijke stoffen.

  De prijs van Shoesme schoenen is dus een optelsom van de kosten voor materiaal en arbeid, waarbij de prijs met name bepaald wordt door het arbeidsintensieve maakproces. Arbeid in Portugal is duurder dan arbeid in lage lonen landen zoals India of Indonesië.